Legfrissebb hír: 2022. 03. 10. 12:51 Higany videó

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

 

Itt választ találhat a leggyakrabban feltett OPSIS irányú kérdések körében. Ha nem találja, amit keres, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

 

Lehetséges az OPSIS rendszer jövőbeni fejlesztése, hogy több komponenst mérhessen?
Igen, egy OPSIS rendszert mindig lehet frissíteni, legtöbbször csak a szoftver frissítés elegendő, de egyes esetekben még további hardver elemekre is szükség lehet. A rendelkezésre álló gázok vegyületek listáját itt lehet ellenőrizni.

Rendelkezi az OPSIS nemzetközi és hazai tanúsítványokkal?
Igen, az OPSIS termékeket már tesztelte és jóváhagyta számos nemzetközi szervezet, mint az USA Környezetvédelmi Ügynöksége, a német TÜV, illetve az  is. További információkért keresse fel a Tanúsítványok oldalunkat.

Hogyan befolyásolja a hó, az eső és a köd a rendszer teljesítményét?
Mivel az OPSIS rendszer a differenciál optikai abszorpciós technikát alkalmazza a gázok koncentrációjának kiszámításához, a fény intenzitásának nagy eltérések közötti sávjában lehet mérni anélkül, hogy csökkenne a teljesítmény. Természetesen lesz egy elfogadható alsó határa a fény intenzitásának, így olyan területeken, ahol gyakori a sűrű ködös időszak, egy rövidebb fényutat ajánlunk a maximális adatátviteli lefedettség érdekében.

Mekkora lehet egy OPSIS nyílt fényutas mérési sáv?
Az OPSIS széles skáláját kínálja az adó, vevő és adó / reflektor készülékeknek, a mérési fényutak 100 m és
5000 méter között lehetnek. Ahhoz, hogy megtudja a legmegfelelőbb mérősáv hosszát az Ön adott alkalmazási területén, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Az OPSIS rendszerek lézerfény alapúak?
Nem, nem az alap DOAS (Differenciál optikai abszorpciós spektroszkópia) rendszerek, melyeket a környezeti levegő minőségének és az ipari kibocsátások nyomon követésére használunk. A fény forrása ebben az esetben egy Xenon lámpa, amely széles hullámhossz tartományú fehér fényt bocsát ki. Ugyanakkor az OPSIS folyamatirányítási mérési termékkínálatában vannak, hangolható lézerdióda technológiával működő készülékek.

Mit jelent az OPSIS szó?
OPSIS egy ősi görög eredetű szó, jelentése vizuális erő, Arisztotelész szerint.

Az ún. nyílt fényutas módszer eredményei egyenértékűek a hagyományos mérőállomásokéval?
Igen, a US EPA és TÜV szerint az OPSIS rendszer jóváhagyott és elfogadottan egyenértékűek a referencia-módszerek (hagyományos mintavételi pont analizátorok). De természetesen, ha vannak jelentős kibocsátóforrások a mérőállomások közelében, a nyílt fényutas ellenőrző rendszerre behatással lehetnek különböző területek is adott ponttól, attól függően, hogy a mekkora a pontforrás teljesítménye és a szél iránya.