A valóságban azonban több vagy kevesebb karbantartási igény éri a rendszert, agresszív, poros és nedves gázelegy eltömíti a mintavételi vezetékeket és szűrőket, beszennyezik a mérőcellákat, valamint a nem tervezett javítások hosszú alkatrész-átfutási idővel rendelkeznek.

Ez nagy aggodalomra adhat okot, ha az elsődleges a hatósági követelmény a folyamatos és pontos gázelemzés és jelentéskötelezettség. Ennek eredményeként néhány műszer vásárló alapértelmezés szerint redundáns (tartalék) rendszereket helyeztet üzembe. Úgy gondolják, hogy a dupla mérőkör beszerzése és az azt követő karbantartások többletköltsége az adatok folyamatos elérhetőségének érdekében szükségesen megfizetendő ár.


Ennek azonban nem kell így lennie.

Csak a megfelelő típusú rendszer kiválasztásáról van szó, például egy OPSIS nyílt fényutaas gázelemzőn alapuló mérőrendszerről. Az OPSIS felügyeleti rendszerek a bevált in-situ (kéményben történő) mérési módszeren alapulnak, ahol nem vesznek mintát, és így egyetlen mintavételi vezeték, szűrő, szelep vagy cella sem hibásodhat meg.
A rendszerek a piac leghosszabb karbantartási intervallumaival rendelkeznek, és az üzemelési tapasztalatok nagyon megbízható hardver teljesítményt mutatnak. Ha a mégis bekövetkezne a legrosszabb, és valami mégis elromlik, akkor az akár 24 órában elérhető hazai szervizszolgálat nagyon rövid időn belül reagál a feladatra.

 

Ha egy megfizethető, megbízható és pontos gázelemző rendszert keres, bátran forduljon hozzánk!

 

Amennyiben mérőrendszert tervez itt talál egy összefoglalást a kezdeti lépésekhez